Olanda este o monarhie constituţională, numele regelui este Willem Alexander. Olanda este stat membru fondator al Beneluxului, Uniunii Europene şi al Acordului de la Schengen.

Olanda este binecunoscută în România pentru lalele, mori de vânt, caşcavalul Gouda şi pentru toleranţa sa pe plan social, fiind considerată o ţară liberală. Aceasta este situată în nord vestul Europei, în vecinătatea Mării Nordului, Belgiei şi a Germaniei. Olanda are o economie deschisă, care se află în primele 20 din lume, iar moneda oficială din Olanda este Euro.

Olanda, deşi este o ţară mică ca şi suprafaţă, aproximativ 41.500 km², este una dintre ţările cele mai dens populate din lume. Un sfert din teritoriul ţării se află sub nivelul mării, statul având cea mai joasă altitudine din lume. Capitala Olandei este Amsterdam, dar sediul guvernului, reşedinţa regală şi majoritatea ambasadelor se află la Haga.

Limba oficială a Olandei este olandeza, dar practic toată lumea vorbeşte engleza şi foarte multă lume vorbeşte germană.

Limba oficială a Olandei este olandeza, dar practic toată lumea vorbeşte engleza şi foarte multă lume vorbeşte germană şi chiar franceză.

Galerie foto