Din punct de vedere economic, Olanda are una dintre cele mai sigure economii, bucurându-se de un climat politic stabil, un cadrul legal clar şi relaţii comerciale bine dezvoltate.

Economia olandeză se bazează în mare măsură pe comerţul exterior, iar unele dintre trăsăturile cele mai importante sunt somaj şi inflaţie moderate, poziţie georgrafică avantajoasă, sistem fiscal stimulativ.

Cel mai dezvoltat sector al economiei olandeze este cel al serviciilor, acesta reprezentând trei sferturi din PIB (Produsul Intern Brut), cea mai mare pondere fiind cea a serviciilor comerciale.

Un alt sector foarte dezvoltat în Olanda îl reprezintă agricultura, care este una dintre cele mai performante din lume. Rezultatele agriculturii olandeze s-au obţinut datorită cultivării intensive a terenurilor arabile şi a unei specializări accentuate în sectorul creşterii vitelor şi a horticulturii. Faima Olandei este de asemenea legată de culturile sale de flori, în special de culturile de lalele, iar agroturismul este o formă de completare a venitului a peste 2.500 de ferme olandeze.

Galerie foto