Fiecare persoană care doreşte să lucreze în Olanda are nevoie de un număr BSN (burgerservicenummer), acesta fiind echivalentul CNP-ului românesc, adică un număr de înregistrare al cetăţenilor. Orice cetăţean care doreşte un loc de muncă legal în Olanda, un cont bancar, etc. are nevoie de număr BSN.

Clima în Olanda este temperat-oceanică, cu vânturi permanente, ceea ce a dus la folosirea intensivă a morilor de vânt. Vara în Olanda este caldă, temperatura medie a lunii iunie fiind de 16-17⁰C, puţin mai rece decât în mod normal în România. Iarna este un anotimp răcoros, temperatura medie a lunii ianuarie fiind în jur de 2⁰C, de regulă este mai cald decât în România şi ninge mai puţin.

Conform unui studiu realizat de Health Consumer Powerhouse (http://www.gandul.info/stiri/studiu-olanda-tara-cu-cel-mai-performant-sistem-sanitar-din-ue-pe-ce-loc-se-afla-romania-11737309), Olanda este ţara cu cel mai performant sistem sanitar din Europa.

Olanda are o infrastructură dezvoltată şi un sistem de transport public foarte eficient.

Aproape fiecare olandez are o bicicletă, unii dintre ei au chiar două. Majoritatea dintre ei folosesc bicicleta ca mijloc de transport pentru a ajunge la serviciu. Deoarece Olanda este mult mai plată decât România, ciclismul este practicat la o scară mult mai mare. Chiar şi copiii merg cu bicicletele la şcoală sau la sport, de aceea trebuie să fiţi mai atenţi în trafic.

Când trăieşti în Olanda, este important să ştii că:

Pescuitul este interzis fără permis

Nu este permis să se facă grătar în aer liber sau în pădure – doar în locurile special amenajate

Olandezii nu apreciază dacă cineva le tulbură liniştea (muzică tare seara, vecini gălăgioşi, etc.)

Viteza maxima pe autostrată este de 120 km/h, pe drumuri judeţene 80km/h şi în localitate 50 km/h

Amenzile din trafic sunt foarte mari

Galerie foto